RENSA GARDEROBEN FÖR 2017

Här kommer en av alla artiklar jag skrivit då jag skriver för lite olika sidor. Jag tänkte dela med mig av några som även passar in här och fortsätta göra lite längre texter i bloggen också! Hoppas ni gillar det! ♥
 
Det är inte sådär jätteroligt att rensa i garderoben och oftast skjuter man upp det tills det blir mer kaos. Men som en bra start på året och under den fattigaste månaden (januari) så kan det vara bra. Det är bra för dig som får bättre syn på vad du har i den stökiga garderoben samt så kan du få in en slant för det du inte använder längre. Här kommer tipsen!
 
Börja med att sortera i olika högar
Ta ut allt från garderoben och kasta det på sängen så garderoben är helt tom. Därefter går du igenom varje plagg för plagg och lägger de i olika högar. T ex i en hög där du lägger kläder som är trasiga, noppriga, helt slitna helt enkelt. En hög där prislapparna fortfarande sitter kvar och plagg du aldrig använt. En hög med sånt du använder väldigt ofta och en sista hög där du lägger plagg som du inte vet om du kommer använda mer.
 
Rensningen: 
Allt som är trasigt, urtvättat och nopprigt släng! Sedan går du igenom hög för hög.
Det kan vara svårt att skilja sig från vissa plagg. Många har "nostalgi" plagg som är från olika minnen man har, det kan vara resor, bröllop, fester, första dejten, födelsedagar osv. Men kommer du att använda plaggen igen eller är det bara för att spara minnet? Prova plagget igen, känner du dig bekväm i det fortfarande och kan använda det så behåll annars lägg i högen som du inte vet om du kommer behålla tills vidare.
 
Ett plagg för flera tillfällen:
Och om du hittar en tröja som är hel och ren men som du är osäker på kan du tänka ut flera olika outfits med den som du redan har hemma t ex  byxor, skor och jacka till då är de något du kan spara. Tänk även på att en klänning t ex kan du matcha med tröja över eller under som är trendigt nu, lågskor till vardags men kan ha samma klänning på fest då du bara tar av tröjan, sätter på dig högklackat och adderar med lite smycken samma dag. Tänk att du ska "klä dig till jobbet men med samma plagg till after worken." så kommer du få mer användning av samma plagg istället för att köpa nya!
 
Win-Win
När du bestämt dig för de plagg du inte kommer vilja använda igen men som är hela så kan du antingen lämna de till en välgörenhets organistration som t ex Myrorna, Röda Korset mm som tar emot kläder. Eller om har tålamod och ork så kan du sälja själv och på så sätt bli av med kläder men tjäna en slant, win-win!
 
Några tips på hur man kan sälja på nätet är att ha så stilren bakgrund som möjligt, helst vit och inte stökig. Dagsljus är väldigt bra, använd dig inte av taklampor på kvällen som ger dåliga skuggor och gult ljus. Ta kort på plagget rakt framifrån så den får sin rättvisa samt be någon att ta kort på dig med plagget på så kunderna kan se hur de ser ut. Och ta bara kort på ett plagg i taget, se till att de är struket och inte har fläckar, veck, hår från djur t ex. Sedan är det bara lägga ut på "köp, byt, sälj" sidor på facebook gratis eller Blocket, Tradera.
 
Organisera:
Nu ska alla plagg som ska sparas in i garderoben igen men med ett smartare lösning så man ser kläderna bättre än i massa högar huller om buller. Organisera smart med hjälp av att hänga i galgar allt för sig, t ex klänningarna brevid varandra färg för färg så man ser allt framför sig och på så sätt ser du även vad du har mycket och lite av. Om du inte kan hänga i galgar så gör på samma sätt, vik fint i olika högar för varje plagg för sig. Om du endast har lådor så lägg de färger längst upp som du använder mest och de färger du använder minst underst. 
 
Man kan även tänka på att organisera säsong för säsong, som snart t ex så är det dags för vår och sommar plagg då kan du börja packa ner vinterkläder som tjocka jackor som tar plats. Det finns väldigt smarta stora påsar som man kan vika ner kläderna snyggt i och sedan dammsuga ur all luft från så det blir mindre och mer praktiska att lägga på vinden, i förråd tills det blir vinter igen. Lycka till!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback