BABYSIM!

Ikväll vid halv fem var vi på våran sista babysim som vi gått på 10 gånger. Det är så mysigt att avsluta helgen hela familjen i den varma bassängen med våran plutt som älskar vattnet och vi med. Maxell har sprattlat och skrattat varenda gång och älskar att plaska och titta på de andra små söta badkompisarna :)
 
Det är tyvärr många som är emot babysim (min mormor svimma nästan när jag berätta att vi skulle börja haha) för att de är rädda för att dom är ska vara för små och att de ska dra ner dom under vattnet som förr i tiden för att de ska lära sig andas under vattnet. Men den metoden är borta för länge sen, nu så börjar man försiktigt med vattnet över huvudet med en hink med små hål i och första kursen handlar mest om tryggheten i vattnet så då går de inte helt under vattenytan.
 
Jag tycker att det är viktigt att de kommer i vatten i ganska tidig ålder just för att dom inte ska vara för rädda och osäkra i vattnet, dom ska få känna sig trygga. Vi har fått lära oss så mycket redan och ska gå fortsättningskursen. Så nu ska han gå från Fisk till Guldfisken i Delfinens Simskola ;) Kommentarer

Kom ihåg


Trackback