SÖKA JOBB TIPS!

Jag har varit väldigt velig den här hösten och de är ett problem jag har och de är jobbigt ibland. Som nu under hösten har jag varit på ca 4 intervjuer för 4 olika jobb, jag gick på alla och fick svar att jag fick de jobben. Så tack Örebro för att ni tar emot mig så bra! Men de gjorde mig såklart väldigt velig. Jag tackade nej direkt till ett av dom, hann jobba lite deltid på ett ställe innan jag hade hört om de två andra jobben som var på heltid. Jag fick sån ångest av att välja, skulle jag jobba inom kundtjänst och sitta vid en skärm hela dagarna? Eller jobba med barn? Så jag skrev listor, för och nackdelar osv men de hjälpte inte så mycket de heller. Pratade med vänner och familj. Och lönen var i stort sett lika bra så de kvitta. Så vad valde jag till slut efter några sömnlösa nätter? Jo, förskolan såklart. Alla som jag prata med säger att jag är så bra med barn och mitt hjärta klappar ju lite extra för de små liven. Jag vill gärna kunna vara kreativ och känna att jag bidrar med något på riktigt och de viktigaste i mitt liv är att Maxell ska må bra så därav vill jag detsamma för andras barn! 
 
Jag har skrivit många olika CV:s i mitt liv, mina vänner undrar vad de egentligen står där haha! Just för att jag har haft en sån tur de senaste åren utan större utbildning men jag har bara varit ärlig, mina bästa tips för dom som vill veta är:

1. Skriv Personligt Brev i samma dokument som ditt CV och börja med Personligt Brev.
 
2. Skriv ett kort men viktigt personligt brev, där du beskriver vem du är, vad du har gjort och vad du kan och vill åstakomma. Ingen vill veta om du har katt eller hund utan försök att tänka vad din arbetsgivare vill höra men var inte för rak utan ha lite känsla med om vem du är,  hur gammal du är, vart du bor, om du har körkort, intressen, barn t ex.
 
3. De viktigaste att få fram ganska fort är erfarenhet, utbildning och varför du vill ha jobbet annars tappar du arbetsgivarens uppmärksamhet.
 
4. CV ska radas upp ganska snyggt med rubriker som Tidigare Anställningar, Erfarenhet, Språk, Utbildning, Meriter, Refrenser, Andra Kunskaper som olika program osv.
 
5. Bilden är viktig, ta en nytagen ganska seriös bild beroende på jobb men se glad ut utan att överdriva. Några av mina vänner som är chefer har sett bikini bilder, fest bilder, djur, barn och sambo med på bilden och väldigt gamla bilder som man inte ens känner igen människan på längre. Så bilden är ganska viktig för de blir deras första intryck.
 
6. Lägg bilden längst åt höger och ditt fullständiga namn och mob nummer på vänster sida av din bild sedan texten som först blir Personligt Brev och på sida två skriver du CV så inte allt hamnar på första sidan för då ser det bara kladdigt ut. 
 
7. Skriv ditt mobil nummer på alla sidor, mina är på två sidor men de finns de som har fler sidor beroende på erfarenheter, utbildningar och vad man söker.
 
 
Och när du går på intervjuer, gör dig inte till och slappna av, tänk att de kan bli dina framtida vänner och hur vill du framstå då? Tråkig och rak och säga de dom förväntar sig? Eller en skön människa som skulle kunna trivas där? Alla vill ju ha en kollega som kan ge energi och inte ta. Och var ärlig, men inte för ärlig med att du t ex inte gillar att gå upp tidigt och om du ska säga dina sämre egenskaper vilket de kan fråga så säg något som du ändå kan få till något bra som att du t ex har varit dålig på att hantera stress men att du har lärt dig de under de senaste jobbet och hur. Och skryt inte, är du duktig på något så få fram det men inte att du är bäst. Och ring upp en vecka efter intervjun och fråga hur de har gått för att visa att du är väldigt intresserad och undrar hur de går med rekryteringen t ex. De gjorde jag och de ringde upp och sa att jag fått jobben! 🙌Kommentarer

Kom ihåg


Trackback